donderdag 8 december 2016

Gemotoriseerd "speelgoed" met of zonder verzekering?

De eindejaarsperiode komt er snel aan. De zoektocht begint weer naar de meest leuke geschenken voor onder de boom. Maar tegenwoordig is niet ieder geschenk zomaar zonder gevolgen.

Bv. Bij aankoop van een elektrische step dien je de bedenking te maken dat die step voorzien is van een motor, een elektrische weliswaar, en dus strikt genomen een afzonderlijke verzekering met groene kaart moet hebben.

De Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) heeft tot op vandaag nog geen eenduidige richtlijnen uitgeschreven en uitgereikt waardoor het verzekeren van zo’n voertuigje niet voor de hand ligt. AXA, Allianz en Baloise wensen zo’n step op dit moment (nog) niet te verzekeren. AG Insurance wel onder hun BA-familiale polis.

Met andere woorden, kijk in elk geval na bij welke maatschappij je je familiale polis lopen hebt want als je kind tijdens het rijden met die elektrische step een ongeval veroorzaakt dan zullen er heel wat verzekeraars niet tussenkomen.

Wees ook voorzichtig bij de keuze van zo’n step. Er zijn voertuigjes die tot 45 km per uur halen en dus sneller gaan dan een bromfiets. Zo’n snelle voertuigjes geef je best niet in handen van kinderen. Voor een bromfiets is de minimum leeftijd 16 jaar en moet er een rijbewijs behaald worden. Handel dus ook niet onverantwoord en vermijd vervelende discussies en vooral vervelende verwondingen die iemand voor het leven kunnen tekenen.

Wat de elektrische fietsen betreft kan je een duidelijk overzicht terugvinden op de website van de DIV.

Ontdek video's van ons aanbod en meer op YouTube